TOOLS FOR ALLE

Giv en hånd

Vidste du at der er masser af muligheder for at du kan være med til at gøre en forskel og være med til at lave en fælles forandring?

Her på siden har vi samlet nogle af de mange projekter som du kan være en del af, og være med til at hjælpe dig selv eller andre.

Det kan være at du interesserer dig for natur, historie, kultur, er glad for at rejse, synes det kan være sjovt at lave velfærdsdata i dit lokale område eller måske vil vide hvordan du kan hjælpe Røde Kors og Læger uden Grænser fra din sofa.  

Kort sagt – så er der masser af spændende projekter, hvor du kan være med til at give en hånd. 

 

Er der noget vi mangler? Så kontakt os!

 

Denne side er under udarbejdelse

Du skal derfor glæde dig til at komme igen senere… 
Kan du li vores arbejde? Så bliv medlem i OpenDenmark og støt os.

Jeg vil hjælpe naturen

Det kan være i projekter som Arter.dk, iNaturalist,  Mapillary eller appen StreetComplete (Android).

Jeg vil hjælpe KULTUREN

På Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst og Rigsarkivet er der gode muligheder for at du kan give en hånd med. Du kan også være med til at bygge viden op på Wikipedia. 

Jeg vil hjælpe andre

Fra din sofa kan du hente appen MapSwipe. Med den app kan du hjælpe akutte såvel forebyggende indsatser fra fx international Røde Kors og Læger uden Grænser.

Eller hvad med at sætte lidt fokus på et fælles projekt som Global Voices – der er brug for folk som dig, der kan være med til at gøre almindelige menneskers historier fra hele verden synlige. 

Jeg skal ud og rejse

Der er flere muligheder for at du kan være med til at gøre din egen rejseoplevelse bedre og samtidig være med til at gøre en forskel for mange andre. Det vil vi uddybe her.  

Jeg er god til sprog

Ufattelig mange hjemmesider kan oversættes og være en herlig gevinst for andre, fordi man ikke både skal lære nyt og forholde sig til et fremmedsprog på samme tid. Vi har fx senest oversat værktøjer som OpenVerse og OutreachDashboard, samt apps som Mapswipe.

I dette afsnit vil du kunne finde veje ind til projekter, hvor YOU can make a difference.  

Findes det, 
findes det også åbent

Det er ikke et spørgsmål OM der er et åbent alternativ, men derimod HVILKE alternativer der passer dig bedst.

Tools for alle er udgivet af foreningen OpenDenmark.dk – Danmarks forening for oplysning om hvad det åbne kan gøre for dig og mig, vores fritid, vores uddannelser, vores samfund, vores fællesskab og for verden. 

Besøg OpenDenmark.dk og lær mere.