TOOLS FOR ALLE

Giv en hånd

Vidste du at der er masser af muligheder for at du kan være med til at gøre en forskel og være med til at lave en fælles forandring?

Her på siden har vi samlet nogle af de mange projekter som du kan være en del af, og være med til at hjælpe dig selv eller andre.

Det kan være at du interesserer dig for natur, historie, kultur, er glad for at rejse, synes det kan være sjovt at lave velfærdsdata i dit lokale område eller måske vil vide hvordan du kan hjælpe Røde Kors og Læger uden Grænser fra din sofa.  

Kort sagt – så er der masser af spændende projekter, hvor du kan være med til at give en hånd. 

 

Er der noget vi mangler? Så kontakt os!

 

Denne side er under udarbejdelse

Du skal derfor glæde dig til at komme igen senere…
Kan du li vores arbejde? Så bliv medlem i OpenDenmark og støt os.

Jeg vil hjælpe naturen

Det kan være i projekter som iNaturalist (eller Seek hvis det er med børn) eller Arter.dk, hvor en tur i naturen kan blive endnu finere med deres projekt,  Mapillary, der kan hjælpe med at lave en fri version af street view eller appen StreetComplete (kun til Android), der gør at vi kan forbedre et verdenskort med fødder og øjne.

Du kan også bruge appen Bird ID til at lære fugles sang og kald at kende.

 

Jeg vil hjælpe KULTUREN

På Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst og Rigsarkivet er der gode muligheder for at du kan give en hånd med. Du kan også være med til at bygge viden op på Wikipedia. 

Jeg vil hjælpe andre

Giv en hånd til projektet CommonVoice, så vi kan lære maskiner at forstå dansk.

Fra din sofa kan du hente appen MapSwipe. Med den app kan du hjælpe akutte såvel forebyggende indsatser fra fx international Røde Kors og Læger uden Grænser.

Eller hvad med at sætte lidt fokus på et fælles projekt som Global Voices – der er brug for folk som dig, der kan være med til at gøre almindelige menneskers historier fra hele verden synlige.

Jeg skal ud og rejse

Der er flere muligheder for at du kan være med til at gøre din egen rejseoplevelse bedre og samtidig være med til at gøre en forskel for mange andre. Det vil vi uddybe her.

Du kunne fx lære at tegne i OpenStreetMap, sådan at du har nogle solide kort til din ferie. Måske finder du også værktøjet Rapid Editor interessant til det formål.  

Jeg er god til sprog

Kunne du så være interesseret i at hjælpe med at oversætte? Ufattelig mange hjemmesider kan oversættes og være en herlig gevinst for andre, fordi man ikke både skal lære nyt og forholde sig til et fremmedsprog på samme tid.

Tag fx et kig på WikiforAlle.dk og lær om at skrive artikler på Wikipedia ud fra oversættelser af andre artikler. Du kan også deltage i projektet Common Voice, hvor du kan være med til at vi laver en dansk talegenkendelse.

Er du mere til børnelitteratur, så lær mere om Digital Library på Medier for Alle, hvor vi kan oversætte børnebøger under åbne licenser. Nemt og til glæde for mange.

Husk: YOU can make a difference.

Samlet overblik 

Her er de projekter du nemt selv kan gå i gang med – og som kan være starten på at du og andre får en bedre verden. 

Findes det, 
findes det også åbent

Det er ikke et spørgsmål OM der er et åbent alternativ, men derimod HVILKE alternativer der passer dig bedst.

Tools for alle er udgivet af foreningen OpenDenmark.dk – Danmarks forening for oplysning om hvad det åbne kan gøre for dig og mig, vores fritid, vores uddannelser, vores samfund, vores fællesskab og for verden. 

Besøg OpenDenmark.dk og lær mere.